Ezt biztos nem tudtad a Szívek szállodája sorozatról: nem Melissa McCarthy alakította volna a séfet

Szívek szállodája, Melissa Mcarthy, Sookie
AFP - Photo12
szerep Szívek szállodája Melissa McCarthy
A sorozat rajongói el sem tudják képzelni, hogy más alakítsa a bolondos séfet, pedig a színésznő az eredeti szereposztásban nem kapott helyett. Melissa McCarthy csak a második befutó volt Sookie St. James szerepére, de a Szívek szállodája vele lett teljes.

A Szívek szállodája a pörgős stílusával, a popkultúrális utalásaival, a humorával és az egyedi karaktereivel lopta be magát a nézők szívébe. A sorozat középpontjában a 16 évesen anyává vált Lorelai Gilmore és lánya, Rory álltak, körülvette őket Stars Hollow összes polgára, akik mind kissé bolondosak, de szerethetőek voltak. Az egyik központi figura a hóbortos séf, Sookie St. James, akit Melissa McCarthy alakított, de mint kiderült, nem ő volt az első befutó erre a szerepre, noha ma már el sem tudnánk képzelni, hogy más játssza el a kissé kétbalkezes szakácsot.

Szívek szállodája, Melissa Mcarthy, Sookie
Szívek szállodája: nem Melissa McCharty volt az első befutó
Forrás: Photo12 via AFP

Szívek szállodája: eredetileg nem Melissa McCharthy alakította volna Sookie St. Jamest

A Szívek szállodája készítője, Amy Sherman-Palladino nagyon nagy alapossággal válogatta ki a sorozat szereplőit, és tekintve, hogy milyen népszerű lett ez a dramedy elmondhatjuk, hogy nagyszerű munkát végzett. A főszereplők és a mellékszereplők is telitalálatnak bizonyultak, mind olyan egyéniséget vittek a sorozatba, amitől igazán egyedi, humoros és szívmelengető lett a történet. El sem tudnánk képzelni Stars Hollow-t a Sean Gunn által alakított Kirk nélkül, de Miss Patty, Taylor Doose, Luke Danes, vagy éppen Sookie St. James is mind olyan karakterek voltak, akik nélkül nem lenne teljes a sorozat. Ez persze az őket megformáló színészek érdeme is, el sem tudnánk képzelni más sztárokkal ezeket a figurákat, pedig mint kiderült, a bolondos séfet eredetileg nem Melissa McCarthy alakította volna, hanem Alex Borstein.

Ezt maga Amy Sherman-Palladino vallotta be sok-sok évvel ezelőtt. A színésznő azonban akkoriban egy másik show-ban szerepelt, és nem tudott szabadulni az őt kötő szerződések alól, így kénytelenek voltak újra kiválasztani a megfelelő Sookie-t. Amy elmondta, annyira imádták Alexet, hogy nem sok kedvvel kezdték el az újabb válogatást, de Melissa alakítása meggyőzte őket arról, hogy van élet Alex után is.  

Alex Borstein
Szívek szállodája: Alex Borstein lett volna Sookie
Forrás: Getty Images

Érdekesség, hogy Alex Borstein több epizódszerepben is feltűnt a Szívek szállodájában, ő volt az első évadban a mogorva hárfás, Drella, később pedig Emily Gilmore stylistját, Miss Celine-t alakította. Ha ez még nem lenne elég, a való életben ő házasodott össze Jacksonnal, vagyis azzal a színésszel, aki a sorozatban Sookie St. James párját alakítja. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.