Ebben az életkorban már öregek vagyunk a sneakerekhez - állítja egy új tanulmány

életkor sneaker tornacipő
Van a sneaker viselésének korhatára? Egy brit tanulmány szerint igen! Egy bizonyos kor felett ajánlott lecserélni valami másra a edzőcipőket.

Egy brit fogyókúrás cég friss tanulmánya azt vizsgálta, mikortól öreg egy nő ahhoz, hogy sneakert viseljen. A több mint 2000 nő részvételével végzett reprezentatív felmérés során megdöbbentő eredményre jutottak: a 44 éves, vagy annál idősebb nők már nem szívesen viselnek edzőcipőt, úgy érzik, már nem nekik való. Hogy ennek mi a konkrét oka, azt nem fejtegetik, mi csak találgatni tudunk, hogy esetleg a vakítóan fehér szín riaszthatja a középkorú hölgyeket. 

fehér sneaker, edzőcipő, tornacipő
Egy új tanulmány szerint 44 évesen már öregek vagyunk ahhoz, hogy sneakert viseljünk
Forrás: Shutterstock

Az éréssel, korosodással természetesen az ízlésünk is változik, vele együtt pedig a stílusunk is. 40 fölött már a visszafogott színek közül válogatunk, minták terén is a klasszikusakat kedveljük, és az eleganciát részesítjük előnyben a modernitás felett.

Alkossuk meg saját szabályainkat - a sneaker viselése nem életkor kérdése

Hogy szívesen viselünk-e tornacipőket, vagy rájuk sem tudunk nézni, az ízlés kérdése, nem a az életkoré. Egy tanulmány eredményei nem adhatnak okot arra, hogy félretegyük a legkényelmesebb, vagy nekünk legjobban tetsző sneakerünk. Olyan ruhákat és lábbeliket viseljünk, amelyekben jól érezzük magunkat - akár 80 évesen is!


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.