Top 10 dress code nőknek: útmutató minden alkalomra

Portrait,Of,Beautiful,Woman,Fashion,Model,Brunette,Hair,Wear,White
Shutterstock - indira's work
dress code nőknek tippek öltözködés
Esküvő, munkahely, családi esemény, szakmai konferencia - csak néhány alkalom, amely különféle megjelenést kíván. Ebben a cikkünkben segítséget szeretnénk nyújtani, hogy egyszerűbben eligazodjunk a női öltözködési etikett világában: íme 10 dress code nőknek, hogy minden alkalomra a megfelelő ruhadarabot viselhessük.

Ma már számtalan lehetőség, ruhadarab áll a rendelkezésünkre, hogy egy adott alkalomra megtaláljuk a legmegfelelőbb öltözéket, mégis a legtöbben nehezen igazodnak el az öltözködési etikett világában, bizonytalanok, hogy melyik dress code milyen megjelenést takar valójában. Aggodalomra azonban semmi ok, nem lesz szükség stílustanácsadóra, íme 10 dress code nőknek, melynek segítségével gyerekjáték lesz az öltözködés, bármilyen eseményről is legyen szó.

Top 10 dress code nőknek
10 dress code nőknek minden alkalomra   Forrás: Oleg Gekman/Shutterstock

Top 10 dress code nőknek

1. Casual: amikor a kényelem találkozik a stílussal

A casual dress code az informális, lazább öltözködést foglalja magában, ugyanakkor a kényelem mellett a professzionális megjelenést is megköveteli. Gondoljunk rá úgy, mint egy lehetőségre, hogy kényelmesen, mégis elegánsan öltözködjünk. Fontos tisztázni, hogy ez nem azonos a hétköznapi otthoni viselettel vagy az oversize méretű ruhákkal, amiket a legtöbben hétvégén szoktunk viselni. A casual dress code nőknek esetében fontos, hogy megteremtsük az egyensúlyt a kényelem és a stílus között. Ez az a nyitott világ, ahol a szoknyák, nadrágok, rövidnadrágok és a ruhák is helyet kapnak. A kulcs az, hogy barátságos, laza, de egyben stílusos megjelenést mutassunk. Ez a stílus alkalmas hétvégi brunchokhoz, egy délutáni találkozóhoz vagy egy laza intézkedős napon is remek választás.

Sexy,Beautiful,Woman,Fashion,Glamour,Model,Brunette,Hair,Makeup,Wear
A casual dress code az informális, lazább öltözködést foglalja magában
Forrás: Shutterstock

2. Dressy casual: tökéletes összeolvadása a laza és az elegáns stílusnak

A dressy casual tökéletes összeolvadása a laza és elegáns stílusnak. Ideális munka utáni társasági eseményekhez, rendezvényekhez vagy kellemes vacsorákhoz. Ez egy szofisztikált megjelenés, kevesebb formalitás, több lazaság, mint a casual dress code esetében.  A titkos összetevő a részletekben rejlik – egy jól szabott blézer, vagy egy ízléses ékszer kivétel nélkül minden öltözéket feldob. Választhatunk egy divatos ruhát, szoknyát vagy egy farmert egy elegánsabb felsővel kombinálva.

High,Fashion,Photo,Of,A,Beautiful,Elegant,Young,Woman,In
A dressy casual tökéletes összeolvadása a laza és elegáns stílusnak
Forrás: S.Bekhinov/Shutterstock

3. Semi-formal: az elegancia és a kényelem találkozása

A semi-formal öltözködést egy lépés választja el az irodai viselettől, lehetőséget biztosítva arra, hogy ragyogjunk anélkül, hogy a formális outfitek közül kelljen választanunk. Ezt a dress code-ot nők gyakran választják vacsorapartik, üzleti összejövetelek vagy esküvők alkalmával. Ez a dress code nőknek az elegáns, de egyben kényelmes összeállításokat követeli meg, amelyek egy kicsit túlmutatnak a mindennapi viseleten, de nem annyira szigorúak, mint a formális öltözékek. A szövetválasztás fontos szerepet játszik: a selyem, a szatén, a bársony segítik a luxusérzetet, tökéletesen illeszkednek a semi-formal öltözködési stílushoz.

Fashion,Beauty,Model,Curly,Dark,Hair,Style,Beautiful,Sexy,Pretty
A semi-formal öltözködést egy lépés választja el az irodai viselettől
Forrás: Shutterstock

4. Business formal: A professzionális megjelenés

A business formal a professzionalizmus és a stílus találkozása, gyakran elvárt dress code vállalati környezetekben. Bár strukturáltabb megjelenést kíván, van lehetőség személyes kifejezésre színválasztások és finom kiegészítők által. A szabás nagyon fontos –  a túl bő vagy éppen túl feszes öltönyök és ruhák nem nyújtanak  szép látványt, mellesleg kissé öregítik is a viselőjét. 

Cut,Out,Of,Young,Female,Executive
A business formal a professzionalizmus és a stílus találkozása
Forrás: Shutterstock/Copyright 

5. Business casual: A rugalmas irodai megjelenés

Ez a kissé ellentmondásos dress kód az üzleti stílust keveri az egyéni stílussal. Kevésbé formális, mint a business formal, több szabadságot kínál, lehetővé téve az egyéni stílus ötvözését a professzionális öltözékkel. Ebben az esetben kevesebb figyelmet kapnak a szoknyák, inkább a szabott nadrágok kerülnek fókuszba elegáns blúzzal kombinálva vagy térdig érő ruhák egy csinos kardigánnal ötvözve. A réteges öltözködés a business casual kulcsa. Ideális rugalmas megjelenést engedélyező irodai környezetben, üzleti ebédekhez vagy laza ügyféltalálkozókhoz.

Thoughtful,Modern,Business,Woman,Holding,Phone
Ez a kissé ellentmondásos dress kód az üzleti stílust keveri az egyéni stílussal
Forrás:  Alliance Images/Shutterstock

6. Black tie: A kifinomult formalitás

A black tie a glamour és a kifinomultság jegyében született. Főként esti alkalmakra választják, ahol a legkülönlegesebb ruhák és legértékesebb ékszerek kaphatnak helyet. Formális, ugyanakkor személyes stílusunk is érvényesülhet a földig érő estélyi ruhák és elegáns koktélruhák keretein belül. Ideális viselet formális eseményekhez, mint például esküvők, bálok és hivatalos vacsorák alkalmával. 

Portrait,Of,An,Elegant,Brunette,Girl,With,Magnificent,Curls,In
A black tie a glamour és a kifinomultság jegyében született
Forrás:  Pelevina Ksinia/Shutterstock

 

7. Kreatív black tie: Az elegancia és a kreatívitás találkozása

A kreatív black tie lehetőséget ad arra, hogy kísérletezzünk a formális viselettel. A stílusos nő kedvence a fekete kis koktélruha, ami egy elegáns kiegészítővel máris szuper megoldás. A kreatív black tie tulajdonképpen hozzáad egy szórakoztató és kreatív elemet a hagyományos formális viseletekhez – gondoljunk merész színekre, egyedi kiegészítőkre és feltűnő darabokra. Ideális tematikus gálákhoz, díjátadó ceremóniákhoz vagy exkluzív eseményekhez, amelyekben van egy kis csavar.

Black,Evening,Dress.,Studio,Shot.,Portrait,Of,A,Beautiful,Young
A kreatív black tie lehetőséget ad arra, hogy kísérletezzünk a formális viselettel
Forrás: Shutterstock

8. Black tie optional: A rugalmas formális viselet

A black tie optional sokoldalúságot biztosít. Lehetőséget ad arra, hogy a vendégek válasszanak a formális és kissé kevésbé formális öltözékek között, biztosítva a kicsit lazább megjelenést is, anélkül hogy szigorúan ragaszkodnának a fekete-fehér dress code-hoz. Ebben az esetben nyugodtan válasszunk olyan öltözéket, amely közelít a formális vonalhoz, ugyanakkor tükrözi a személyiségünket. Esküvők, elegáns vacsorák alkalmával kiváló választás. 

Sensual,Beautiful,Blonde,Woman,Posing,In,Red,Dress.,Girl,With
A black tie optional sokoldalúságot biztosít
Forrás: Shutterstock

9. Ünnepi öltözék

Az ünnepi öltözék általában partikra vagy rendezvényekre ideális választás, a dress code nőknek lényege, hogy az esemény szellemiségét divatos fordulattal öleld át. Használjunk szezonális színeket vagy mintákat, hogy visszatükrözze az ünnepi hangulatot. Gondolkozzunk pirosban, zöldben vagy akár fémes színekben a plusz csillogás érdekében. Egy koktélruha, vagy hosszú elegáns szoknya, esetleg egy elegáns felső, nadrágszett alkalmas lehet. 

Attractive,Friends,Drinking,Cocktails,Together,Against,Flying,Colours
Az ünnepi öltözék általában partikra vagy rendezvényekre ideális választás
Forrás: ESB Professional/Shutterstock

10. White tie: Az elegancia csúcsa

A white tie a legformálisabb dress code, leginkább  legmagasabb szintű események sajátja. Az elegancia csúcsa, gyakran állami vacsorák, bálok és különleges esküvők megjelenési formája. Ez az a hely, ahol a divat találkozik az eleganciával és itt minden részlet számít. A hosszú szabású estélyi ruhák, kifinomult ékszerek és a kifogástalan megjelenés elengedhetetlen.

Young,Beautiful,Blonde,Woman,In,A,Wedding,Dress,On,A
A white tie a legformálisabb dress code, leginkább  legmagasabb szintű események sajátja
Forrás: AndreySkat/Shutterstock

Ez is érdekelhet:

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.