5 őszi kabát, amit elegáns nők sosem viselnek

elegáns kabát ősz
A különböző divatirányzatok jönnek-mennek, de az elegancia sosem lesz idejétmúlt. Ha nem akarjuk folyton lecserélni a ruhatárunkat, akkor érdemes időtálló darabokat választanunk. Íme, az az őszi 5 őszi kabát, amit elegáns nők sosem viselnek.

A divat folyton változik, de vannak olyan örökérvényű darabok, anyagok és szabások, amik mindig sikkesek lesznek. A minőség pédául sosem fog kimenni a divatból, ahogy a kis fekete ruha sem. Ha szeretnénk olyan ruhatára összeállítani, ami hosszú ideig szolgálhat bennünket anélkül, hogy folyton cserélgetnünk kellene benne a darabokat, akkor sosem az utolsó divat szerint kell vásárolnunk. Íme, az az 5 őszi kabát, amit elegáns nők sosem viselnek. 

bőrkabát, elegáns nő, őszi kabát
5 őszi kabát, amit elegáns nők sosem viselnek
Forrás: Shutterstock

5 őszi kabát, amit elegáns nők sosem viselnek

Egy elegáns ruhatárral sosem lőhetünk mellé, ezt vallja a TikTok egyik divatelemzője is, Lady Blue. Ő azt hirdeti, hogy az elegnacia örök, és az ilyen ruhadarobok olyan megjelenést kölcsönöznek viselőjüknek, ami tiszteletet követel, és amitől magabiztossá is válik az illető. Praktikus oldala is van egy ilyen ruhatárnak, ugyanis a klasszikus stílus sosem megy ki a divatból, vagyis nem kell cserélgetnünk a darabokat, csak akkor, ha elhasználódtak. Most bemutatta azokat az őszi kabátokat, amiket elegáns nők nem viselnek.

  • Pufi kabát, varrt mintákkal
kabát, őszi kabát, elegáns nő, pudzseki
Pufidzseki varrt mintázattal
Forrás: Shutterstock

A szakértő szerint ezek a kabátok elavultnak tűnnek, ráadásul nem is jó a szabásuk. Nem hagsúlyozzák ki a derekat, a legtöbb úgy néz ki, mint egy zsák. Egy ilyen darab nagyon távol áll az eleganciától.

  • Szőrös kabát
szőrös kabát
A szőrös kabátok nem mutatnak jól
Forrás: Shutterstock

A szőrös kabátok a szakértő szerint egy fürdőszobai szőnyegre hasonlítanak, vagy éppen egy plüssállatra. Se nem elegáns, se nem praktikus, hiszen nem vízállóak, sőt! 

  • Hamis gyapjúkabát, irhabunda
irhabunda, őszi kabát, elegáns nő
A hamis irhabunda sem jó választás
Forrás: Shutterstock

Az igazi gyapjúkabátok és irhabundák egy egész életen át kitartanak, sőt, a következő generációnak is átadhatóak. Érthető azonban, ha sokan meggyőződésből nem vásárolnak ilyen darabokat. A hamis változatuk azonban egyrészt nem időtállóak, másrészt messziről lerí róluk, hogy nem minőségi darabok. 

  • Bőrkabát
bőrkabát, elegáns nő, őszi kabát
A bőrkabátok ideje lejárt
Forrás: Shutterstock

A fekete bőrkabát nem kölcsönöz elegáns megjelenést, noha soha nem is volt arra hivatott. Mostanra azonban már annyira elterjedt, főleg az olcsóbb, műanyagból készült darabok, hogy egyediséget sem sugall. 

  • Rossz minőségű ballonkabát
ballonkabát, őszi kabát, elegáns nő
A nem minőségí ballonkabátok nem időtállóak
Forrás: Shutterstock

A fekete és bézs színű ballonkabátok egykor sikkesek, időtállóak és elegánsak voltak. Aztán a fast fashion üzletek megpróbálták lemásolni, és olcsó változatokat készítettek belőlük. Sajnos ez a szabásukon és az anyaguk minőségén is jól látszik. Ha egyediek és elegánsak akarunk lenni, szerezzünk be egy minőségi darabot, ami évekig jó szolgálatot tesz, de ha tehetjük, kerüljük a bézs vagy fekete színt. 

@ladyblue_official 5 fall jackets/coats elegant ladies never wear in fall 🙅🏻‍♀️ Get your Elegant Shopping Guide Fall-Winter 2024 to look chic and classy this season (link in my profile) #elegant #elegantlady #elegance #elegantwoman #howtolookexpensive #classystyle #chicstyle #highsociety #oldmoney #affluence #howtobealady #levelup #quietluxury ♬ original sound - ladyblue_official

Természetesen a minőségi darabok mindig drágábbak, mégis érdemes arra gyűjteni, hiszen azokat sok-sok évig tudjuk viselni. A kevesebb néha több, és ez a ruhatárunkra is igaz. Alakítsunk ki inkább egy kapszulagradróbot minőségi és elegáns ruhadarabokból, így mindig lesz mit viselnünk, soha nem megyünk ki a divatból, és nem is foglalnak majd sok helyet a ruháink.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.