György herceg bájos becenevet adott édesanyjának: így szólítja Katalin hercegnét

Princess of Wales Mother's Day message
Prince of Wales/Kensington Palace - Prince of Wales/Kensington Palace
brit királyi család katalin hercegné becenév György herceg
Néhány évvel ezelőtt, a Trooping the Colour eseménye egy szájról olvasó szakértő felfedezte azt a bájos becenevet, ahogyan György herceg édesanyját, Katalin hercegnét szólítja.

Minden évben összegyűlik a brit királyi család, hogy megünnepeljék az uralkodó születésnapját a Trooping the Colour eseményen. Az éves rendezvény a Buckingham-palota erkélyén tett megjelenéssel zárul, ahol a királyi család tagjai megtekintik a Királyi Légierő légibemutatóját. A család tagjai közötti interakciók megfigyelése mindig kedvelt látvány a a rajongók számára. Ennek tökéletes példája volt, amikor György herceg egy bájos becenevet használt édesanyja, Katalin hercegné számára, amit egy szájról olvasó, Jeremy Freeman azonnal észrevett.

Katalin hercegné
György herceg különleges becenevet adott édesanyjának, Katalin hercegnének
Forrás: PA

Katalin hercegné beceneve

A kedves becenév 2022-ben, II. Erzsébet királynő platina jubileumi ünnepsége alatt került nyilvánosságra, amikor György édesanyjával egy hintóban utazott a Horse Guards Parade-ra. György éppen integetett a tömegnek - nagyon elegánsan felöltözve, öltönyben és nyakkendőben - miközben Katalinhoz fordult, és „Momma”-nak szólította. Az aranyos becenevek használata gyakori a családban, Katalain hercegné ugyanis a legidősebb gyermekét egy tipikusan brit becenévvel illeti: PG Tips. Ez a híres brit teacég neve is, ami egyben a trónörökös kezdőbetűinek rövidítése, és Györgyöt néha egyszerűen „Tips”-nek is hívják.

Információk szerint a néhai Fülöp hercegnek is volt egy nagyon hasonló beceneve, mint Györgyé, az ő belső köre „P.P.”-nek szólította, utalva a herceg kezdőbetűire.

Íme az ok, miért van ennyi becenév a királyi családban

Egy királyi forrás elmagyarázta, hogy miért használnak annyi becenevet egymás számára: „A királyi családtagok nem igazán jók a kommunikációban, ha egymásról van szó, így ez egy módja annak, hogy feloldják ezt. A becenevek segítenek enyhíteni a családi feszültséget. 

Emellett szeretnek játszani, és egymásnak vicces ajándékokat adni. Szerintem ez azért van, mert a nyilvánosság előtt mindig komolynak kell lenniük.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.