A műtőasztalon ébredt fel a halottá nyilvánított férfi: éppen a szívét akarták kivenni transzplantációhoz

súlyos hiba műtét transzplantáció
A műtőben tért magához egy férfi, Thomas TJ Hoover Kentuckyban. Az orvosok éppen arra készültek, hogy eltávolítsák a szívét transzplantáció céljából.

Egy Kentuckyból származó férfi, Thomas TJ Hoover 2021 októberében a műtőasztalon ébredt. Az orvosok transzplantációra készültek, Hoover lett volna a donor. Azonban az utolsó pillanatban, amikor a sebészek a szervkivételhez készülődtek, a férfi mozogni kezdett és könnyezett, ami hatalmas riadalmat keltett a műtőben: az ott dolgozók - ahogy a beteg is - sokkot kaptak. 

Az orvosok arra készültek, hogy eltávolítsák a férfi szívét transzplantáció céljából
Az orvosok arra készültek, hogy eltávolítsák a férfi szívét transzplantáció céljából
Forrás: Shutterstock

Sokkoló pillanatot éltek át a transzplantáció végrehajtói

Később a szemtanúk és Hoover nővére, Donna Rhorer részletezték az ijesztő eseményeket, amelyek akkor történtek, amikor a férfit a Baptist Health Richmond Kórház műtőjébe vitték, hogy szívkatéterezés révén megvizsgálják, alkalmas-e a szervdonációra. Natasha Miller, a szervátültetések koordinálásáért felelős szakember elmondta, hogy a férfi hirtelen „mozogni kezdett az ágyon”. Amikor közelebb mentek hozzá, azt látták, hogy Hoover könnyei csorognak. Ez az eset sokkolta a jelenlévő orvosokat, akik azonnal leállították a műtétet.

Zűrzavar támadt a műtőben 

Miller beszámolója szerint az orvosok azonnal visszavonultak a műtőből, egyikük azt mondta: „Kimentem. Nem akarom, hogy ehhez bármi közöm legyen”. Az eset olyan zűrzavart okozott, hogy több orvos lemondott az incidens után, és sokuknak terápiás segítségre volt szüksége a történtek feldolgozásához. 

Mindenki rémálma vált valóra

Nyckoletta Martin, Miller kollégája „mindenki legrosszabb rémálmának” nevezte az esetet. „Felébredni a műtét alatt, és azt látni, hogy mindjárt vágnak és kiveszik a testrészeidet? Ez borzasztó” – mondta.

A család kivizsgálást kért

Donna Rhorer, Hoover nővére, már korábban is aggódott bátyja állapota miatt, ugyanis azt észlelte, hogy a férfi néha kinyitja a szemét, mintha tudatában lett volna a környezetének. Amikor ezt jelezte az orvosoknak, azt mondták neki, hogy ez csak egy gyakori reflex, a testvére agyhalott. Az esetet a Kentucky Álam és az Egyesült Államok Egészségügyi Szolgálat Erőforrások Hivatala még mindig vizsgálja, Donna Rhorer, aki most a bátyja törvényes gyámja, azt állítja, hogy Hoover súlyos memóriaproblémákkal és mozgáskoordinációs nehézségekkel küzd. „Úgy érzem, elárultak minket. Istent próbálnak játszani” – nyilatkozta a testvér, aki nehezen dolgozza fel, hogy az élet jeleit mutató testvérét halottnak nyilvánították.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.