Azt hitték a tüneteit a menopauza okozza, kiderült, hogy rákos

betegség petefészekrák rák menopauza
Ártalmatlan kellemetlenségnek tűnt Katy Stephenson hasfájása. Az orvosa is azt hitte menopauza, ám az eredmény egészen sokkoló volt.

A 49 éves ingatlanügynök, Katy Stephenson hasi panaszokkal ment el a háziorvosához. Gyakrabban járt vécére, sokat puffadt és fájt a hasa, de az orvosa megnyugtatta, nincs nagy gond, csupán a perimenopauza időszakába lépett. Ám Katy fél évvel később sem lett jobban, ekkor szakrendelést keresett fel, és a vérvétel, valamint a képalkotó eljárások, mint az ultrahang és a CT kimutatták, hogy vakbélgyulladása van, valamint sejtelváltozásokat mutattak ki a petefészkében és a petevezetékében. 

Azt hitték a tüneteit a menopauza okozza, kiderült, hogy rákos
Azt hitték a tüneteit a menopauza okozza, kiderült, hogy rákos
Forrás:  123rf.com (Képünk illusztráció)

Műtét után kezdődött a menopauza

"Három nappal később eltávolították a vakbelemet, és mintát vettek a bal petevezetékemből és a petefészkemből. Az egyik orvos azt mondta, hogy bár valószínűleg semmi ok az aggodalomra, fennáll az esélye, hogy rák lehet  Borzasztó volt ezt a szót hallani. Öt nap kórházi kezelés után hazaengedtek, a biopszia eredménye négy hét alatt készült el. Akkor kaptam a megsemmisítő hírt, hogy első stádiumú, de agresszív petefészekrákom van" - nyilatkozta Katy, aki két héttel később teljes méh- petevezeték és petefészek-eltávolításon esett át, amit öt hónapos kemoterápiás kezelés követett.

Katy másoknak is segítene

"A változás egyik napról a másikra történt, úgynevezett sebészeti menopauzám lett:  hőhullámokat, álmatlanságot, agyködöt, fáradtságot tapasztaltam. Szteroidokat szedtem a fájdalmaimra, azoktól puffadtam és egy ruhaméretet híztam, a kemoterápiától fájtak és bizseregtek a végtagjaim. Fél év múlva tünetmentesnek nyilvánítottak, de kis idő múlva ismét emelkedni kezdtek a tumormarker-szintek és a vizsgálat megerősítette, hogy a rák átterjedt a hasüregembe, gyógyíthatatlan és kemoterápia mellett körülbelül négy évem van hátra" - mondta Katy, aki most jól van és belépett a The Lady Garden Foundation nevű jótékonysági szervezetetbe, amely a nőgyógyászati ​​egészségre hívja fel a figyelmet. "Ezen keresztül beszélek a tapasztalataimról, hogy segítsek másoknak" - nyilatkozta.

A család az első

Nehéz együttélnem azzal a tudattal, hogy gyógyíthatatlan beteg vagyok. A családom minden tagja jár terápiára, ugyanis ezt nem csak nekem, de nekik is fel kell dolgozniuk. A család az első helyen áll az életemben: idén lesz a 20. házassági évfordulónk és az 50. születésnapom is és számtalan csalédi ünnep, amiket nagyon várok" - mondta az édesanya. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.