Hogyan spóroljunk a szépségápoláson?

Photo,Of,Positive,Lady,Sit,Sofa,Touch,Legs,Enjoy,Ideal
Shutterstock/Copyright (c) 2023 Roman Samborskyi/Shutterstock. No use without permission. - Roman Samborskyi
szépségápolás pénztárcabarát megoldás otthoni szőrtelenítés
Ha nincs lehetőségünk minden hónapban több ezreket kiadni fodrászra vagy kozmetikusra, mi magunk is megoldhatjuk ezeket, de akár előre tervezéssel is sokat spórolhatunk a költségeken. Otthoni szépségápolásra fel!

Előfordul, hogy az anyagiak terén mélypontra kerülünk. Ilyenkor alaposan átgondoljuk, mi az, amivel csökkenthetjük a költségeket. Bár első körben a luxusnak számító dolgokról mondunk le, de ez nem azt jelenti, hogy saját magunkat is el kell hanyagolni. Összegyűjtöttük azokat a tippeket, amik segítségével a szépségápolás a pénztárcánktól függetlenül az életünk része maradhat.

Szépségápolás otthon
Szépségápolás otthon
Forrás: Shutterstock

Szépségápolás otthon – Így legyél hatékony és pénztárcabarát egyben

  • Csomagban jobban megéri

Időzítsük egy időpontra a hajfestést a vágással és más kezeléssel, mert így kevesebbet fizetünk, mint ha külön-külön vennénk igénybe ezeket a szolgáltatásokat.

  • Készítsük elő otthon

Ha festés előtt tiszta, száraz hajjal érkezünk, akkor előzetes mosásra nincs szükség, és ezzel nemcsak időt, hanem pénzt is spórolhatunk. A legoptimálisabb, ha két-három nappal a fodrász előtt mossuk meg a hajunkat.

  • Támogassuk a fejlődést

A tapasztalt és népszerű fodrászok munkája mindig többe kerül, hiszen meg kell fizetnünk a szakértelmüket. Ha spórolni szeretnénk, kérjük időpontot a nála tanuló fodrászhoz. Így is kiváló szolgáltatást kaphatunk, hiszen a tanulók munkájáért is a fodrász felel.

  • Otthon is szalonképes

Ha meguntuk a jelenlegi árnyalatunkat, vagy szeretnénk néhány ősz hajszálat elfedni, magunk is megoldhatjuk a hajfestést. Nézzünk körbe fodrászkellékesben, drogériákban, internetes oldalakon, könnyen kifoghatunk 10-20% akciót is. A legtöbb bolti festékhez csomagolnak színelőhívó folyadékot, műanyag kesztyűt és egyszer használatos balzsamot. A professzionális daraboknál ezeket általában külön kell megvásárolnunk.

  • Tegyük át máskorra!

Nem ritka, hogy a menstruációs napokon a megszokott színtől teljesen eltérő árnyalatot kapunk, de előfordulhat az is, hogy az ősz hajat kevésbé fogja meg a festék. Ezért inkább halasszuk el máskorra a hajfestést, vagy kérjünk másik időpontot, ha éppen erre az időszakra esik a következő fodrászat.

  • Egy kis gyakorlással

Éles, hajvágásra való ollóval egy egyszerűbb férfi vagy akár női frizurát is elkészíthetünk. A hajvágógép szintén nagyon praktikus, ráadásul a legtöbb gépnek még az ára is megtérül akár már az első néhány vágás után. Vásárlás előtt ellenőrizzük, hány hosszúsági fokozat állítható be rajta.

Szépségápolás otthon – manikűr
Szépségápolás otthon – manikűr
Forrás: Shutterstock
  • Ápolt köröm titka

Megfelelő manikűrkészlettel, körömlakkokkal megspórolhatjuk a körmös árát. Egy kis gyakorlással a gél lakkozást is elsajátíthatjuk. Ehhez szükségünk lesz UV-lámpára és a különböző lakkokra. Ha elsőre nem merünk saját körmünkön kísérletezni, használjunk modellnek egy műkörmöt.

  • Csak pár mozdulat

Szerezzünk be drogériában kapható, speciálisan bajuszra kifejlesztett kész gyantacsíkokat. Könnyű vele dolgozni, de az érzékeny bőr kipirosodhat, kipattoghat tőle, ezért a gyantázás után használjunk nyugtató krémet.

  • Felpuhítja a bőrt

Ha nem szeretnénk vagyonokat költeni pedikűrre, itt az ideje egy lábáztatós estének. Adjunk némi lábfürdősót a meleg vízhez, és áztassuk benne a lábunkat. Ezután habkővel vagy sarokreszelővel távolítsuk el az elhalt hámréteget.

  • Gyakoroljuk be

A legújabb, boltban vásárolható szőrtelenítőkkel könnyedén simává varázsolhatjuk a lábunkat. Igaz, hogy a legjobb gyantákat sem ússzuk meg pár száz forintból, de több alkalomra elegendőek, ezért hosszútávon megéri beszerezni. Népszerűek a patronos gyantázószettek, amelyeket a tavaszi kuponos ajánlatokkal, akár 20%-kal olcsóbban is megvásárolhatunk.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.