Roberto konyhája: Gyömbéres-narancsos répatorta

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája Narancs gyömbér recept répatorta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs is finomabb a házi répatortánál, főleg ha van hozzá egy tuti recept. Sokáig kerestem, majd alakítgattam a receptet, hogy könnyed és omlós legyen a tészta. Nemrégiben a 6 éves unokahúgom születésnapján aratott nagy sikert, őszinte mosollyal és zsivajjal jelezték a lurkók, hogy mennyire finom. Ajánlom mindenkinek, hogy nektek is legyen egy szuper répatortareceptetek.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg darált dió
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg puha vaj
  • 3 db tojás
  • ½ tk. gyömbérpor
  • 1 tk. fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

Krém:

  • 250 dkg mascarpone
  • 6 dkg porcukor
  • 1db vaníliarúd magja
  • 1 db narancs reszelt héja és leve
Forrás: Roberto konyhája

Ínycsiklandozó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen osztja meg velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!

Elkészítés:

A répát hámozzuk meg, és reszeljük le. Keverjük össze a lisztet a darált dióval, és adjuk hozzá a sütőport. Válasszuk ketté a tojásokat, és verjük a fehérjét kemény habbá. Adjuk a cukrot a sárgájához, és gépi habverővel habosítsuk fel. Fűszerezzük a fahéjjal, a gyömbérrel, adjuk hozzá a puha vajat, és alaposan dolgozzuk össze. Innen már kanállal dolgozzunk: keverjük hozzá a reszelt répát. Dolgozzuk hozzá nagy mozdulatokkal a felvert fehérjét, és keverjük hozzá három részletben a diós-sütőporos lisztkeveréket. Rakjuk a tésztaalapot kivajazott és lisztezett 24 cm-es tortaformába, reszeljük a tetejére a citrom héját. és 180 Celsius-fokos sütőben 40 percig süssük.

Krém:

Reszeljük a mascarpone sajthoz a narancs héját, és facsarjuk bele a levét. Kaparjuk ki egy vaníliarúd belsejét, és a porcukorral együtt adjuk a mascarpone sajthoz. Alaposan keverjük össze, és hűtsük le.
Mikor a tortánk megsült, rácson hűtsük ki, kenjük meg vastagon a narancsos mascarponekrémmel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.