Roberto konyhája finom falat leves csicseriborsó spanyol gasztronómia kolbász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Isteni finom leves, az egyik kedvencem. Még a leghidegebb napokon is felmelegít!

Hozzávalók 6 főre:

• 1 fej vöröshagyma, kockákra aprítva
• 2 db zellerszár vékonyra szeletelve
• 2 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
• 20-30 dkg csípős, fűszeres füstölt kolbász, vékony szeletekre vágva (chorizo),
• 10 dkg serrano sonka
• 1 db 400 gr-os csicseriborsó-konzerv
• 10 dkg tisztított spenót
• olívaolaj
• só és bors
• 3-4 evőkanál paradicsompüré
• 2 főtt tojás

Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

A kolbászt egy nagyobb lábasban kevés olívaolajon megsütjük, hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, és kis lángon 5 percig pároljuk, lefedve. Belekeverjük a paradicsompürét, nagy lángon egy percig kevergetve pirítjuk, hozzáadjuk a zellerszárat és a leszűrt, átmosott csicseriborsót. Felöntjük vízzel, felforraljuk, sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt 40 percig főzzük kis lángon, ha szükséges, újraízesítjük, és közben a tojást is keményre főzzük. Miközben a leves és a tojás is fő, öblítsük le a spenótot, és keverjük a leveshez. Lehúzva a tűzről hozzáadjuk a felszeletelt sonkát. Tálalásnál pedig a cikkekre vágott tojást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.