Roberto konyhája lila burgonya citrom leves
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lilaburgonya a megszokott fehér, és vörös krumplikkal ellentétben sokkal könnyebben beilleszthető a diétánkba, így azok is nyugodtan fogyaszthatják, akik fogyókúrázni szeretnének. Igaz, nem túl olcsó, de ha megtudjuk, hogy mennyire egészséges, rögtön nem fogjuk sajnálni érte a plusz pénzt.

Ez a csodálatos zöldség erősíti az immunrendszert, elősegíti a zsírégetést, megakadályozza a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók 4 főre

• 2 db sárgarépa
• 2 db petrezselyemgyökér
• 20 dkg lila burgonya
• 20 dkg gomba
• 1 fej vöröshagyma
• 10 dkg zellergumó
• 1 kis csokor friss petrezselyem
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 db citrom leve
• 3 evőkanál olívaolaj
• só, bors

Citromos lilaburgonya-leves Forrás: Roberto konyhája

Elkészítése

1. Kezdjük a zöldségek megtisztításával és darabolásával. A póréhagymát szeleteljük karikákra, a paprikát vágjuk apró kockákra, a répát, a gyökeret 1x1 cm-es kockákra, a gombát félszeletekre, a lilaburgonyát pedig elég ha csak megfelezzük, mert nagyon apró.

2. Az olajon pirítsuk üvegesre a póréhagymát a zúzott fokhagymával a paprikával együtt és adjuk hozzá a zöldségeket. Majd pirítsuk 4-5 percig közepes lángon folyamatosan kevergetve.

3. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, sózzuk és borsozzuk majd öntsük fel vízzel és kezdjük el főzni a levest.

4. Amikor a leves felforrt, kóstoljuk meg újra és ízesítsük ha szükséges. Lehúzva a tűzről facsarjuk bele a citrom levét és szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.