Ez a csodálatos zöldség erősíti az immunrendszert, elősegíti a zsírégetést, megakadályozza a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók 4 főre
• 2 db sárgarépa
• 2 db petrezselyemgyökér
• 20 dkg lila burgonya
• 20 dkg gomba
• 1 fej vöröshagyma
• 10 dkg zellergumó
• 1 kis csokor friss petrezselyem
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 db citrom leve
• 3 evőkanál olívaolaj
• só, bors
Elkészítése
1. Kezdjük a zöldségek megtisztításával és darabolásával. A póréhagymát szeleteljük karikákra, a paprikát vágjuk apró kockákra, a répát, a gyökeret 1x1 cm-es kockákra, a gombát félszeletekre, a lilaburgonyát pedig elég ha csak megfelezzük, mert nagyon apró.
2. Az olajon pirítsuk üvegesre a póréhagymát a zúzott fokhagymával a paprikával együtt és adjuk hozzá a zöldségeket. Majd pirítsuk 4-5 percig közepes lángon folyamatosan kevergetve.
3. Adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, sózzuk és borsozzuk majd öntsük fel vízzel és kezdjük el főzni a levest.
4. Amikor a leves felforrt, kóstoljuk meg újra és ízesítsük ha szükséges. Lehúzva a tűzről facsarjuk bele a citrom levét és szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.