Hozzávalók 6 főre
• 80 dkg burgonya
• 1 db tojás
• 35 dkg liszt
• 1 teáskanál só
• 20 dkg füstölt szalonna
• 1 közepes vöröshagyma
• 40 dkg juhtúró
• 2 dl 20% zsírtartalmú tejföl
• póréhagyma és lilahagyma díszíteni
Elkészítése
1. A burgonyát hámozzuk meg, és reszeljük finomra. Adjunk hozzá egy csipet sót, és hagyjuk állni 10 percig, majd nyomkodjuk ki a levét.
2. A kinyomkodott burgonyát keverjük össze a tojással, liszttel és annyi vízzel, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk. Szaggassuk ki enyhén sós, lobogó vízbe. Ha feljött a víz tetejére, főzzük további 2 percig, majd szűrjük le, de a főzővízből egy decit tegyünk félre.
3. A szalonnát egy serpenyőben pirítsuk meg, és szűrőlapáttal vegyük ki. A visszamaradt zsírba tegyük bele az apró kockára vágott hagymát, és pirítsuk meg rajta. Adjuk hozzá a juhtúrót, a tejfölt, és keverjük el. Öntsük hozzá a félretett főzővizet, és főzzük össze vele.
4. Tegyük bele a sztrapacskát, forgassuk össze, majd tálaljuk ki. Pirított szalonnával és extra tejföllel kínáljuk. Díszítsük póré- és lilahagymával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.