Hozzávalók:
Elkészítése:
Az alaprecept szerint egy csésze zabhoz adunk két csésze folyadékot. Ez minden zabkása alapja, de ezt sem kell túl szigorúan méricskélni, rögtön rá fogsz érezni, hogy mennyi folyadékot vesz fel a zab. Csináld ezúttal fele víz, fele kókusztej variációban, egyébként csak vízzel és csak tejjel is készítheted.
Az úszkáló zabpelyhet tedd a tűzre, és dobj hozzá egy evőkanál mézet. Ha kerülöd az édesítőszereket, akkor ezt akár ki is hagyhatod, hiszen a banán szuper természetes édesítőszer, ami kellően megízesíti majd a zabkását. A fűszerek is mehetnek az edénybe, mi ezúttal fahéjjal és egy kevés szegfűszeggel ajánljuk, ettől kap egy kis mézeskalácsos ízvilágot. Egyébként variálhatod még a fűszerezést szerecsendióval, gyömbérrel, kardamommal, ezek is a karácsonyi ízvilágot erősítik. Amikor elkezd bugyogni és sűrűsödni a zabkása, akkor vedd le a gázról.
Ekkor keverd hozzá a villával összenyomkodott banánt, majd mehet bele az aszalt áfonya és a magok. Az igazi karácsonyi ízvilág kedvéért dobj még egy kevés kandírozott narancshéjat is a tetejére, ami ugyan nem mentes a cukortól, de ekkora mennyiségben szinte elhanyagolható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.