Hozzávalók 12 darabhoz:
Elkészítése:
Olvasszuk fel a vajat mikrohullámú sütőben, majd hagyjuk langyosra hűlni. Üssük a tojásokat egy magasfalú keverőtálba, adjuk hozzá a tejet, a langyosra hűtött vajat, a cukrot és a csipet sót. Majd gépi habverővel verjük fel, szitáljuk hozzá a lisztet és dolgozzuk csomómentesre. Forrósítsuk fel a goffrisütőt, és egy közepes méretű merőkanállal adagoljuk a tésztát a sütőlapokra. Csukjuk rá a tetejét, körülbelül 4-5 perc alatt fog szép barnára sülni a gofri.
Tapasztalatom szerint érdemes az első perc környékén kinyitni a sütőt, mert keletkezik egy kevés gőz. Jó ha ez eltávozik, mert ez által lesz majd finom ropogós a gofrink. Ízlés szerint tálalhatjuk fagyival, juharsziruppal, gyümölccsel vagy mogyorókrémmel. A karácsonyi hangulat kedvéért egy kevés fahéjat is szórhatunk rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.