Ínycsiklandó banánkenyér, mely puha marad napokig

banánkenyér
Shutterstock - etorres
sütés Banán sütemény
Illatos, édes, napokig puha marad, elkészítése gyerekjáték. Ez a banánkenyér azonnal a kedvenceddé válik!

A banánkenyér a vendégségek, teadélutánok nagy sztárja. Hoztunk egy olyan ízletes receptet, mellyel garantáltan sikert aratsz. Mutatós, puha, és roppant egyszerű elkészíteni. Mutatjuk is, hogyan!

Banánkenyér
A banánkenyér remek választás vendégváráshoz
Forrás: Shutterstock

Így készítheted el a banánkenyeret, mely napokig puha marad

Hozzávalók a banánkenyérhez:

25 dkg liszt
20 dkg cukor
3 db banán
2 db tojás
1 dl olvasztott vaj
1 dl tej
1 teáskanál vaníliaaroma
1 mokkáskanál fahéj
1 késhegynyi gyömbér
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só

Banánkenyér elkészítése:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. Ez a banánkenyér egyszerűen elkészíthető csupán a száraz és nedves hozzávalókat kell összekeverni. Egy edényben keverd össze a lisztet a fahéjjal, gyömbérrel, sóval, sütőporral és a szódabikarbónával.

3. Egy másik tálban nyomkodj össze két banánt egy villa segítségével, míg pépes nem lesz, azután add hozzá a tejet, vaníliaaromát, cukrot, olvasztott vajat, valamint a tojásokat, majd jól keverd össze. Ebbe forgasd bele a lisztes keveréket, majd keverd simára a tésztát.

Tipp: olvasztott vaj lemérésekor digitális mérlegünkön állítsuk át a mértékegységet milliliterre, így megállapíthatjuk mekkora darabot vágjunk le. Fontos, hogy a vaj sűrűsége kisebb, mint a vízé, így 10%-al többet kell mutatnia a mérlegnek a megfelelő mennyiséghez.

4. Bélelj ki egy kenyérformát sütőpapírral, és öntsd bele a tésztát. A harmadik banánt hosszában vágd ketté, a két felét pedig helyezd a nyers tészta tetejére. Így nem csak isteni finomra karamellizálódik a banán, de még mutatós is lesz a mestermű.

Tipp: ha nincs otthon kenyérsütő formád, alufóliából egy sima tepsiben is csinálhatsz egyet, úgy, hogy hosszában megfelezed a tepsit. A recept szükség esetén tortaformával is működik.

5. A banánkenyér előmelegített sütőben 180 fokon nagyjából 35-40 perc alatt aranybarnára sül. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát a sütin. Akkor sült át teljesen a banánkenyér, ha a tűre nem ragadt tészta.

Banánkenyér tálalása

Tálaláskor fogazott késsel szeljük, így kevésbé fog morzsálódni és a szeletek is jobban egyben maradnak. Ha meg akarunk róla bizonyosodni, hogy mi vagy vendégeink nem maradnak cukorsokk nélkül, karamellszószt is tálalhatunk banánkenyerünk mellé.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.