Szakértő fedte fel Elvis Presley halálának valódi okát: teljesen más, mint amit eddig tudtunk

Elvis Presley
Getty Images/Elvis Presley - Images Press
cáfolat halál elvis presley
Sally A Hoedel azt állítja, semmi nem igaz abból, amit eddig tudtunk. Elvis Presley semmiképp sem lehetett volna hosszú életű.

Az 1950-es évek ikonikus énekese, Elvis Presley meghatározó személyisége volt a popzenének. Mai napig megannyi rajongója tartja életben az emlékét, 2021-ben pedig napvilágot látott, hogyan is halt meg 1977. augusztus 16-án a híresség. Elvisről köztudott volt, hogy élvezte az életet. Az akkori álláspont szerint ez okozta a halálát is, ugyanis legyen szó ételről, italról, semmit sem vont meg magától. Ráadásul vagyonának és saját privát orvosának köszönhetően a legkülönfélébb tudatmódosító szereket, gyógyszereket is kipróbálhatta. A három éve napvilágra került boncolási jegyzőkönyv szerint olyan mennyiségű szintetikus szer volt a testében, hogy ez már önmagában is végzetes lehetett volna, de akkor azt állították, 1977. augusztusában bekövetkezett halálát azonban nem ez, hanem szívroham okozta. Az ópiátok egyik mellékhatása ugyanis a székrekedés, és Elvist nem sokkal a végzetes nap előtt kezelték is ezzel a problémával. A jegyzőkönyv szerint a halálát megelőző percekben is épp a mellékhelyiségben ült és olvasott, illetve szendvicset rágcsált. Az erőlködést pedig már nem bírta a túlhajszolt, legyengült szervezete és a WC-n kapott szívrohamot. Most Sally A. Hoedel, aki már több ehhez hasonló hamis mítoszt döntött le azt állítja a fenti magyarázat egyszerűen nem igaz. 

Elvis Presley at News Conference
Elvis Presley 42 évesen halt meg
Forrás: Getty Images

Elvis Presley halála: Sally A. Hoedel cáfolja az eddigi magyarázatokat

Sally A. Hoedel Elvis halálának igazi okát azért nem derítették ki soha, mert egyrészt a rajongók azzal voltak elfoglalva, hogy gyászolják (sőt, sokan a mai napig azt terjesztik, hogy él), mások pedig hazugságokat terjesztettek a haláláról és a boncolási jegyzőkönyvről.  Sally A Hoedel, a Destined to Die Young szerzője megtörte csendet: a Mirrornak elmondta, az igaz, hogy az énekest holtan találták memphisi Graceland kastélyában, de a többi mind csak szenzációhajhász hazugság. Azt állítja, bár tragikus Elvis korai halála, annak körülményei koránt sem voltak olyan drámaiak és szörnyűek, mint ahogy eddig tudtuk.

 

Genetikai oka volt korai halálának

Azt ő is megjegyzi, hogy Elvis valóban egészségtelenül élt és kábítószert is használt, a halálát genetikai okokrra lehet visszavezetni. "A leegyszerűsített elképzelés, hogy túladagolta a kábítószert és halálra ette magát önmagában nem igaz" - állítja Sally A. Hoedel."Mindkettő olyan messze van az igazságtól, amennyire csak lehet. A kábítószer-túladagolásnak például nulla ez esélye, viszont genetikailag szív- és májproblémákkal küzdött, ezek betegségeit mindkét ágról örökölte. Akkor sem hiszem, hogy megélhette volna az időskort, ha vigyáz magára. Az apja is fiatalon halt meg, és az apai ágon nagyon sokan. Elvis édesanyja, Gladys szívrohamban hunyt el, nagybátyjai pedig 46, 49 és 59 évesen, máj-, szív- és tüdőproblémák miatt halt meg" - emlékeztet a szerző.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.