Szívszorító: szomorú filmek, amiktől garantáltan könnyezni fogsz

'Eternal Sunshine of the Spotless Mind' Movie Stills
Egy makulátlan elme örök ragyogása
Northfoto - Entertainment Pictures
megható érzelmes elgondolkodtató filmek
Ebben a válogatásban olyan filmeket gyűjtöttünk össze, amelyek érzékeny történeteikkel és megrendítő jeleneteikkel maradandó nyomot hagynak lelkünkben. A legszebb szívszorító filmek emlékezetes élményekkel ajándékoznak meg, miközben a lelkünket is mélyen megérintik.

Nevetni jó, de néha jóleshet sírni is. Vannak olyan filmek amelyeknél elkerülhetetlen, hogy ne szökjenek könnyek a szemünkbe. Ezek az érzelgős és szomorú történetek gyakran romantikus szálak köré épülnek, megható aláfestő zenével. Ez is rátesz még egy lapáttal, hogy a szívünk majd megszakadjon, miközben drukkolunk azon, hogy a főszereplők sorsa jól alakuljon. A szívszorító filmek esetében azonban sajnos nem borítékolható a Hollywoodban oly népszerű happy end. Az alábbiakban bemutatott filmek mély érzelmi hatással bírnak, amelyekkel nem mindig könnyű szembenézni, de mégis érdemes őket átélni.

szívszorító
 Igazán szívszorító történetet mesél el a Hacsi, a leghűségesebb barát című film.
Forrás: IMDb

Íme 6 a legszebb szívszorító filmek közül:

Bár ezek a filmek mind szomorúak, nem lehangolóak, inkább mélyen meghatnak bennünket. Néha szükség van az ilyen érzelmes alkotásokra, hogy a sírás révén könnyebbnek érezzük a lelkünket, és jobban értékeljük mindazt, ami valóban fontos az életünkben, mint például a párkapcsolat, a szerelem vagy az egészség. Azok a történetek, amelyek szépséget és szomorúságot egyesítenek, különösen hatásosak, mert képesek megnyitni a szívünket és rávilágítani az élet valódi értékeire.

1. Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) 2004

A film Joel (Jim Carrey) és Clementine (Kate Winslet) kapcsolatát követi nyomon, akik miután szakítanak, elhatározzák, hogy törlik egymás emlékét az agyukból. Joel felfedezi, hogy a memória törlése nem oldja meg a problémáikat, és ráébred arra, hogy a kapcsolatuk minden nehézsége ellenére is értékes volt. Felfedezi, hogy az emlékek, még a fájdalmasak is, fontosak és értékesek. Végül a szeretet erősebbnek tűnik minden problémánál. A film különleges vizuális stílusával és mély érzelmi rétegeivel a szerelem és a veszteség komplexitását tárja elénk.

2. Titanic (1997)

James Cameron úgy mesélte el a Titanic történetét, ahogy korábban még senki. Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet), akik két teljesen különböző világból érkeztek, de a hajón mégis összehozza őket a sors. Amikor a vesztébe száguldó hajó jéghegynek ütközik, már nem csak szerelmükért, hanem az életben maradásukért is meg kell küzdeniük. A 11 Oscar-díjat nyert alkotás méltán írta be magát a filmtörténelembe. A film ikonikus főcímdala a csodálatos hangú Celine Dion nevéhez köthető, aki súlyos betegsége ellenére is színpadra lépett a párizsi olimpia nyitóünnepségén.

3. Csillagainkban a hiba (The Fault in Our Stars) 2014

A John Green bestsellere alapján készült film két fiatal tinédzser megható és érzelmes története, akik a súlyos rákbetegek önsegítő csoportjában ismerkednek meg egymással. Hazel Grace (Shailene Woodley) és Gus (Ansel Elgort) betegségük ellenére teljes életet akar érni, ugyanúgy, ahogy a többi kamasz. Az egymás iránt érzett szerelmük azonban egészen új, különös utakra sodorja őket. A gyakran humorral átszőtt történet mélyen megérintő és arra emlékeztet, hogy még a legnehezebb körülmények között is meg lehet találni az életben a szépséget.

4. Mielőtt megismertelek (Me Before You) 2016

Egy érzelmekkel teli dráma, amely Louisa Clark (Emilia Clarke) és Will Traynor (Sam Claflin) történetét követi, akiknek életei drámaian keresztezik egymást. Louisa, a színes egyéniségű fiatal nő, a mozgássérült férfi ápolójaként kezd dolgozni, és igyekszik élvezetessé tenni a megkeseredett és életunt férfi életét. A két mindenben különböző ember között azonban lassan egy mély kapcsolat kezd kibontakozni A film szívszorító és inspiráló utazást kínál, amely rávilágít az élet értékeire és a szeretet erejére.

5. Hacsi, a leghűségesebb barát(Hachi: A Dog's Tale) 2009

Nem csak kutyásoknak ajánlott ez az igazán szívszorító történet, amely az állatok hűségéről, szeretetéről és ragaszkodásáról szól. A film egy igaz történetet mesél el Richard Gere főszereplésével. Hachiko, egy hűséges akita kutya történetéről szól, aki évekig minden nap kitartóan várta haza gazdáját a vasútállomáson, akkor is, amikor ő már sohasem térhetett többé haza.

6. Az élet szép (La vita e bella) 1997 

Guido (Roberto Benigni), egy szellemes és szeretetteljes olasz férfi, aki mindent megtesz, hogy megőrizze fia, Giosué ártatlanságát, miközben koncentrációs táborba kerülnek. A film varázslatosan ötvözi a komédiát és a drámát, így az öröm és a fájdalom egyensúlyát szívszorítóan, de mégis reményteli módon ábrázolja. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.