A vitorlavirág hervadó levelei segélykiáltások: így élénkítsd fel újra

kertész öntözés vitorlavirág
Lógó, hervadó levelek? Ha ezt tapasztaljuk, még könnyedén megmenthető a vitorlavirág.

Nem kell kidobni a növényt, ha azt vesszük észre, hogy hervadnak, lankadnak a levelei. Ez nem azt jelenti, hogy a vitorlavirág menthetetlen, sőt. Csupán öntözésre szorul, azonban az nem mindegy, hogy ezt mivel tesszük.

vitorlavirág
Vitorlavirág: ezt tedd, ha hervad és lóg a levele
Forrás: Shutterstock

A vitorlavirág hervadó levelei a kiszáradás jele

Ne essünk egyből kétségbe, ha a vitorlavirág levelei hervadni, vagy csüngeni kezdenének, ugyanis gyorsan felélénkülhetnek. Ezek a jelek csak arra utalnak, hogy a növény valószínűleg kiszáradt. Kertészeti szakemberek elárulták, hogy az alulöntözés okozhatja a vitorlavirág leveleinek a hervadását, vagyis ilyenkor egyszerűen öntözést igényel a növény. Azonban nem mindegy, hogy ezt milyen vízzel tesszük.

A vitorlavirágot tisztított vízzel érdemes öntözni, ami azt jelenti, hogy nem szabad sima csípvizet használni, mivel a kemény vízben lévő ásványi anyagok károsak lehetnek.

Csak akkor szabad öntözni, ha a talajának a teteje száraznak tűnik, és győződjünk meg róla, hogy a víz ki tud folyni a cserép alján.

vitorlavirág, szobanövény, növény öntözése
Vitorlavirág: nem mindegy, mivel öntözzük
Forrás: Shutterstock

Ha a földet megfelelően öntözzük, de a vitorlavirág ennek ellenére sem élénkült fel, akkor valószínű, hogy a növénynek magasabb páratartalomra lehet szüksége. „A vitorlavirágok trópusi növények, és értékelik a magasabb páratartalmat. Száraz beltéri környezetben leveleik a nedvesség hiánya miatt lehullhatnak." Érdemes rendszeresen párologtatni, vagy egy tálca vizet helyezni a növény közelébe.

Kertész osztotta meg a trükköt: ez az egyetlen módja, hogy megszabaduljunk a borostyántól

Habár gyönyörű lehet az ezzel a futónövénnyel beborított kerítés, nagyon gyorsan átveheti a kert fölött az irányítást, és nehéz kiírtani. Kertész osztotta meg az egyetlen garantáltan hatásos módszert a borostyán ellen.

Rododendron: háztartási hulladéknak köszönhetően lehet a kerted éke

A rododendron egy csodálatos növény, amely sok kertben megtalálható, de megfelelő gondozás nélkül nehezen virágzik. Tudtad, hogy egy egyszerű konyhai hulladék segíthet abban, hogy a te bokrod legyszebb az utcában? Ezt alkalmazd!

Kiszárad, fonnyad a hortenzia? A szakértő szerint ez az egy dolog mentheti meg a növényt

Ha fonnyadtak, összeesettek a növények, az általában a kiszáradás jele. A hortenzia megmentésére kertészeti szakértő adott egyszerű és hatásos trükköt.

 




 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.