Árvíz – Több híresség is arra kényszerült, hogy elhagyja az otthonát

vihar esőzés Los Angeles
Frederic J. BROWN / AFP - AFP
világsztárok katasztrófa árvíz
Bármikor betörhet az árvíz hazánk egyes területeire, készültségben van az ország. A vízáradás azonban nemcsak hazánkat sújtja, Amerikában a közelmúltban számos híresség is arra kényszerült, hogy a megáradt vizek miatt elhagyja otthonát.

Hazánkban nagyfokú készültséget rendeltek el, ugyanis a hatalmas esőzések miatt árvízveszélyre számíthatunk, ami bármikor elérheti Magyarország egyes részeit. A természeti katasztrófák azonban nem csak hazánkat vagy Európát fenyegetik. Amerikában a közelmúltban számos híresség is arra kényszerült, hogy a hatalmas esőzések következtében megduzzadt folyók áradása és a földcsuszamlások miatt elhagyják otthonukat.

árvíz
Árvíz – Több sztárt is evakuáltak Forrás: DAVID MCNEW / AFP

 

Árvíz, ami a világsztárokat sem kímélte

Ahogy arról a life.hu is beszámolt, van olyan település, amit több napra is elzárhat a víz a külvilágtól. A napokban az osztrák főváros, Bécs is víz alá került, valamint bármelyik pillanatban tetőzhet a Duna Pozsonynál is. Árvízkészültség van, a természet ereje pedig senkit nem kímél, sem Európában, sem Amerikában, ahol számos híresség kényszerült arra a közelmúltban, hogy elhagyják otthonukat az áradás miatt.

2023 év elején több hetes esőzések sújtották Amerikát. Nem volt kivétel ez alól az Észak-Kaliforniában található Montecito városa sem, ahol többek között Harry herceg, Meghan Markle, Oprah Winfrey és Ellen DeGeneres él. Az evakuálási parancs őket is érintette, így arra kényszerültek, hogy hátra hagyják otthonukat.

A talk show-k koronázatlan királynője, Ellen DeGeneres egy nem mindennapi videóban mutatta meg a kegyetlen állapotokat. Szakadó esőben, a fején kapucnival, a háta mögött hömpölygő vízzel mesélt arról, hogy napra pontosan öt évvel a 23 emberéletet követelő iszaplavina után az árvíz miatt kell szenvedniük.

Őrület, hogy az 5 éves évfordulón példátlan eső esik. Ez a patak a házunk mellett soha nem emelkedett még meg, valószínűleg körülbelül 9 láb magasan van, és még 2 métert fog emelkedni. Vannak lovaink, akik készen állnak az evakuálásra. Kedvesebbnek kell lennünk az anyatermészettel, mert az anyatermészet haragszik ránk. Mindannyian vegyük ki a részünket. Mindenki vigyázzon magára

Ellen DeGeneres közelében él családjával Harry herceg és Meghan Markle is, akik szintén nem úszták meg szárazon: az ő otthonuk is a víz fogságába került. Nekik azonban sikerült biztonságban és épségben elhagyniuk otthonukat.

  • Egy évvel később is lecsapott a természet

2024 év elején, alig néhány héttel az egy évvel korábbi montecitói árvíz után ismét katasztrófa sújtotta a környéket. Viharok, esőzések, földcsuszamlások és árvíz pusztított Észak-Kaliforniában. Studio City, Malibu, Montecito és Beverly Hills is veszélybe kerül. Ezek a kaliforniai részek híresek arról, hogy rengeteg világsztár lakja őket.

Figyelmeztetést adtak ki a hatóságok azokra a térségekre, ahol George Clooney 2.2 millió dolláros luxusotthona,  Lady Gaga 24 milliór dolláros malibui birtoka, Halle Berry 8,5 millió dolláros, 5000 négyzetméteres kastélya, valamint  Harry herceg és Meghan 14,65 millió dolláros Montecito-kastélya is található. A figyelmeztetés az áradások és iszaplavinák miatt 28 órán keresztül állt fenn, erre az időre a hírességek kénytelenek voltak elhagyni otthonukat. Sár, sziklák és törmelék borították be az előkelő lakónegyedek útjait, egyes térségekben pedig az utcákat elöntötte a sebesen folyó víz, az otthonok megközelíthetetlenné váltak.

PREMIUM EXCLUSIVE Lady Gaga's Home Threatened By Raging Malibu Wildfire
 Lady Gaga 24 milliór dolláros malibui birtoka
Forrás: NORTHFOTO/AFP

A sárlavina, áramszünet és áradások több ezer kaliforniai lakost érintettek. Háztartások tucatjait kellett evakuálni, miután a Hollywood Hillsben és a Santa Monica-hegységben földcsuszamlásokat jelentettek be. 

A sztárok otthonai nem rongálódtak meg az árvízben, azonban a kertek, az utcák felismerhetetlenné váltak és hetekig tartott, mire a pusztítás romait eltüntették.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.