Sötét jövőt jósol az élő Nostradamus: pusztító természeti katasztrófák jöhetnek

sötét égbolt, felhős égbolt, időjárás, természeti katasztrófa
Shutterstock/Illusztráció - wing-wing
mesterséges intelligencia természeti katasztrófák Nostradamus
A mesterséges intelligencia kikerül az emberi irányítás alól, de a természeti katasztrófák száma is megszaporodik. Az élő Nostradamus szerint sötét jövő elé nézünk.

Az élő Nostradamust gyakran nevezik látnoknak is, mivel a 37 éves brazil parapszichológus jövendölései közül több is beteljesedett már az elmúét években. Athos Salome megjósolta a koronavírus-járványt, II. Erzsébet királynő halálát és a Föld felé tartó aszteroidákat is, most pedig a mesterséges intelligenciára és a természeti katasztrófákra figyelmezteti az embereket.

Athos Salomé, élő Nostradamus
Athos Salomé, az élő Nostradamus
Forrás: Instagram/Athos Salomé

Az élő Nostradamus jóslata: a mesterséges intelligencia veszélyeire hívja fel a figyelmet, és a természeti katasztrófákra

A mesterséges intelligencia jelentősen fejlődött az elmúlt néhány évben, és azzal fenyeget, hogy a társadalom számos területét újraértelmezi. „Ha nem teszünk semmit, a mesterséges intelligencia olyan szintre fog eljutni, hogy kikerül az irányításunk alól. Olyan dolgokat fog tenni, amelyek meghaladják az emberi kontrollt és irányítást, olyan módon, amelyet emberi aggyal fel sem fogunk tudni fogni" - mondta a férfi.

Az élő Nostradamus attól tart, hogy a számítógépek átveszik az uralmat. Athos szerint a 2023-ban alapított japán Sakana AI kiváló példa erre a problémára. „Az AI startup azt állította, hogy megépítette a világ első AI Scientistjét, amelyről kiderült, hogy átírja a saját kódját, mintha a saját eszével gondolkodna. A The AI Scientist nevű, autonóm tudományos kutatásra tervezett rendszerrel végzett tesztek során a kutatók riasztó viselkedést észleltek. Az AI elkezdte maga módosítani a kísérlet kódját, hogy meghosszabbítsa a problémára rendelkezésre álló időt, annak ellenére, hogy nem erre programozták. Az AI képes volt felülkerekedni a fejlesztők által alkalmazott korlátozásokon." 

A férfi arra is figyelmeztetett, hogy az olyan természeti katasztrófák száma, mint a tájfunok, hurrikánok, erdőtüzek és vulkáni tevékenységek a következő hónapokban növekedni fog.  Az élő Nostradamus azt is állította, hogy az ötös kategóriájú hurrikánok és ciklonok gyakoribbá válnak, ez Mexikói-öbölre és Floridára jelent veszélyt. Máshol a vulkáni és szeizmikus aktivitás növekedését jósolta a Csendes-óceán körüli országokban, különösen az indonéziai Jáván és az Észak-Kaliforniától a kanadai Brit Columbia déli részéig húzódó partvidéken.

Az élő Nostradamus néven futó brazil jövendőmondó legutóbb azzal állt elő, hogy több más közelmúltbeli esemény mellett, az idei párizsi olimpia rendszerei elleni kibertámadást is megjósolta. Salomé azt mondta, hogy korábban rámutatott, hogy az olyan események, mint az olimpia, ideális támadási célpontok lennének, amennyiben a cél, hogy zavart okozzanak a fennálló rendben. 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.