Maggie Smith halála megrázta a Harry Potter egykori gyereksztárjait: így búcsúznak tőle

Daniel Radcliffe Emma Watson Harry Potter Maggie Smith
Daniel Radcliffe és Emma Watson is megrendült. A Harry Potter egykori színészei megható búcsút vettek Maggie Smith-től. maggie-smith-daniel-radcliffe-emma-watson

89 évesen szeptember 27-én meghalt Maggie Smith egy londoni kórházban. A halál okát egyelőre nem közölték.  A színésznőt a legtöbben a Harry Potterből, a Downtown Abbey-ből és a Best Exotic Marigold Hotelből ismerjük: filmben és színpadon egyaránt karizmatikus jelenség volt. 

2009 - Harry Potter and the Half-Blood Prince - Movie Set  Maggie Smith
A Harry Potter sorozatban Maggie Smith Minerva McGalagony professzort alakította
Forrás: Northfoto

Daniel Radcliffe, a Harry Potter előtt 9 évesen ismerte meg Maggie-t

A Harry Potter-filmsorozatban jelent meg együtt a filmvásznon Daniel Radcliffe, aki Harry Pottert és Maggie Smith, aki pedig Minerva McGalagony professzort alakította. Radcliffe-t lesújtotta a színésznő halála, így nyilatkozott: „9 éves voltam, amikor először találkoztam Maggie Smith-szel, és a David Copperfield jeleneteit olvastuk fel, ami az első munkám volt. Gyakorlatilag semmit sem tudtam róla, azon kívül, hogy a szüleimet lenyűgözte a tény, hogy vele fogok dolgozni. Hihetetlenül kedves volt hozzám a forgatáson, aztán úgy hozta az élet, hogy 10 évig együtt játszottunk a Harry Potter-filmekben. Maggie temperamantumos volt, okos és éles nyelvű, ami egyszerre tudott félelmet kelteni és elbűvölni. Az, hogy legenda, talán elcsépelt szó, de ha valaki, ő tényleg az volt. Mindig is elképesztően szerencsésnek fogom tartani magam, hogy együtt dolgozhattam vele.  Köszönöm, Maggie” - idézte a színészt a Variety.

New,York,-,November,15:,Actor,Daniel,Radcliffe,Attends,The
Daniel Radcliffe 10 éven keresztül dolgozott Maggie Smith-szel
Forrás: Shutterstock/Sam Aronov

 

Emma Wattson megható szavakkal búcsúzott

Hermione Granger megtestesítője, Emma Watson 24 órán át elérhető Instagram-sztorijában vett búcsút az ikonikus színésznőtől. „Amikor fiatalabb voltam, fogalmam sem volt arról, Maggie micsoda legenda (...) Csak felnőttként kezdtem el értékelni és megérteni, hogy az, akivel a képernyőn együtt szerepelek, maga a nagyság igazi definíciója. Igazi volt, őszinte, vicces és becsülte önmagát. Köszönöm a kedvességedet. Hiányozni fogsz!” - írta

Emma Watson
Emma Watson csak felnőttként jött rá, egy legendával játszott együtt
Forrás: Emma Watson/Instagram


 

Sok szenvedéssen mert keresztül Maggie Smith  

 „A színésznőt két fia és öt unokája gyászolja, akiket lesújtott rendkívüli édesanyjuk és nagymamájuk elvesztése” – nyilatkozták Smith fiai a gyászhír bejelentésekor. Bár azt nem tették közzé, Smith miben hunyt el, a színésznő 60 éves karrierje során részleteket is elárult egészségi állapotáról, beleértve a mellrák, a glaukoma és a Graves-kór diagnózisát is. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.