A magyar származású rocksztár feleségével együtt égette el az ezernyi szeretője fotóit

Gene Simmons Kiss (zenekar) szerető születésnap
75 éves lett a rocktörténelem egyik leghíresebb frontembere és nőcsábásza, aki magyar szülők gyerekeként jött világra Izraelben, hogy aztán Amerikába kerülve a KISS zenekar élén festett arccal és kinyújtott nyelvvel hódítsa meg a világot. Összegyűjtöttünk egy csokornyi érdekességet Gene Simmonsról.

Gene Simmons édesanyját Klein Flórának hívták, a szabolcsi Jánd községből származott, és a családjából egyedül ő élte túl a koncentrációs tábort. A második világháború után férjhez ment Witz Ferenc asztaloshoz, és együtt vándoroltak ki Izraelbe. Az otthoni nyelv továbbra is a magyar maradt közöttük, amire természetesen a gyereküket is megtanították. Gene a magyaron és az angolon kívül héberül és németül is jól beszél, de japánul is tanult.

Gene Simmons 2024
Gene Simmons jól beszél magyarul
Forrás: AFP


Gene Simmons igazi neve Chaim

Az izraeli Haifa városában született 1949. augusztus 25-én. Chaim Witz néven anyakönyvezték, majd nyolcéves korában az édesanyjával együtt Amerikába emigráltak. Az édesapja nem tartott velük, és ez is közrejátszott abban, hogy amikor amerikai nevet választott magának, akkor Gene Klein lett belőle, az édesanyja családnevét felvéve. A Simmons művésznevet pedig már a karrierje kezdetén választotta magának Jumpin’ Gene Simmons rockabilly énekes tiszteletére.

Felnőttként tudta meg az igazságot a testvéreiről

Miután az apja nem tartott velük Amerikába, teljesen megszakadt vele a kapcsolata. Amikor viszont Simmons híres és gazdag lett, ennek ellenére kötelességének érezte, hogy mindkét szülőjének vegyen egy házat, és biztosítsa számukra a gondtalan életet. Azt viszont csak az apja 2002-es halála után tudta meg, hogy négy féltestvére is van.

Egész életében józan volt

Híres arról, hogy sosem ivott vagy kábítószerezett, sőt még az általa alapított lemezcég is azzal a határozott feltétellel szerződtetett zenészeket, hogy nem nyúlhatnak droghoz. A józanságának fő oka az édesanyja: Simmons úgy gondolta, hogy olyan sok mindenen ment keresztül a holokauszt idején, nem bírná még azzal is terhelni, hogy a fia esetleg függő lesz.

Tanárként is dolgozott

Mielőtt befutott volna zenészként, Simmons több különféle munkakörben is dolgozott New Yorkban. Mivel kiválóan értett a gépíráshoz, így a Vogue magazin egyik szerkesztőjének asszisztenseként is tevékenykedett, de néhány hónapon át általános iskolai tanárként is kereste a betevőt.

Éveken át senki sem láthatta az arcát

Az 1970-es évek elején találkozott a dalszerző és zenésztárs Paul Stanleyvel, akinek oldalán több felállással és együttessel is próbálkoztak, míg végül Ace Frehley és Peter Criss csatlakozásával megszületett a KISS. Az együttes megújította a rockzenét a sajátos színpadi stílusával, amit a képregény- és horrorrajongó tagok látványos arcfestéssel, fejsze alakú gitárokkal, (mű)vérköpéssel és BDSM-boltokban vett bőrszerkókkal értek el. A nézők éveken át nem is láthatták az igazi arcukat, először 1983-ban léptek a nyilvánosság elé smink nélkül.


Tűzfújásban is profi

A KISS színpadi showjához hozzátartozott a tűzfújás is, aminek terén Simmons egy időben a világ egyik legjobbjának számított, több mint 4,5 méteres teljesítménnyel. De ha már a számoknál tartunk, Simmons egy testrészének legendás mérete révén is nevezetessé vált: a színpadon oly gyakran nyújtogatott nyelve közel 18 centiméter hosszú.


A filmvásznon is láthattad

A zenei sikerei után gyorsan lecsaptak rá a filmesek is. Az első szerepét 1978-ban játszotta el egy KISS tévéfilmben, akkor még arcfestés mögé bújva. De később számos filmben és sorozatban játszott, már igazi színészként is. Láthatták őt a nézők Tom Selleck ellenfeleként az 1984-es Gyilkos robotokban, vagy olyan thrillerekben, mint a Fejvadász és a Red Surf. A tévében pedig sikersorozatokban is felbukkant, lásd a Miami Vice, vagy a Harmadik műszak néhány epizódját.

5000 felett a hódításai számai

Ha az alkoholtól és a drogoktól nem is függött sohasem, a szextől annál inkább. A showbusiness egyik leghírhedtebb nőcsábászának számított, akinek az ágyában megfordult többek között Cher, Diana Ross, és saját bevallása szerint még legalább 5000 másik nő. Ezt már csak onnan is tudhatta, mert a partnereiről és a szobáról mindig készített egy polaroid fényképet. Ez a gyűjtemény ma már nem létezik, mert Simmons immár 1986 óta az exmodell Shannon Tweed párja, aki mellett sokáig nem kötelezte el teljesen magát, de 2011-ben végül összeházasodtak, és együtt rituálisan elégették az exszeretők képeit.

Ez is érdekelhet: 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.